VALIKKO

Oiva Eläinklinikka

☎  Ajanvaraus
03 447 5700

Avoinna

Ma 12-19
Ti-Pe  9-19
La 10-14

 

Eläinlääkärille aikaa varatessasi mainitse, mikäli vaivoja ja huolenaiheita on useampia, niin osaamme varata riittävän pitkän ajan lemmikkisi tutkimukseen. Lemmikin mahdollinen rekisteritodistus on hyvä ottaa mukaan tutkimuskäynnille, rokotuskäynnille myös passi tai rokotuskortti.

Kanna vastuusi

Jos koirasi tekee tarpeensa piha-alueellemme muistattehan kerätä jätökset. Kakkapusseja voi noutaa vastaanotosta. Vastaanotollemme tullessasi pidä eläin kytkettynä, kuljetuskopassa tai häkissä. Vaikka oma eläimesi olisi tottelevainen ja hyvätapainen voi vieras eläin olla – varsinkin sairaana – arvaamaton.  Omistaja on aina vastuussa eläimestään ja onkin hyvä varoittaa eläinlääkäriä heti, mikäli epäilee lemmikkinsä ärhentelevän tutkimustilanteessa.

Stressitön käynti

Toivomme vastaanottokäynnin olevan kaikille mahdollisimman stressitön kokemus, joten esimerkiksi pelkäävä tai kiihtyvä eläin voi olla hyvä pitää autossa tai ulkona siihen asti, kun eläinlääkäri kutsuu huoneeseen. Hyvin arkaa eläintä voi olla hyvä totuttaa vastaanottoon.

Ennen varsinaista käyntipäivää voi esimerkiksi käydä vastaanottoaulassa syöttämässä lemmikille makupaloja, jotta saataisiin mukavia muistikuvia paikasta. Myös henkilökuntaan tutustuminen voi helpottaa jännitystä. On hyvä myös muistaa, että eläin vaistoaa hyvin herkästi omistajansa jännityksen ja stressin.

Tervetuloa lämpimästi

Varsinkin talviaikaan kanit, jyrsijät, linnut ja matelijat vilustuvat herkästi kuljetuksen yhteydessä. Vastaanotolle tulo on jo elimistöä rasittava stressi, jolloin vastustuskyky on koetuksella, joten on usein kätevintä tuoda lemmikki vastaanotolle styroxlaatikossa, jossa on pari ilmareikää tai hyvin peitetyssä häkissä.

Lintu voidaan tuoda omassa häkissä, joka on peitetty peitolla tai – mikäli oma häkki on liian iso – kuljetushäkissä. Häkin alustaa ei kannata siivota ennen eläinlääkärille tuloa, sillä ulosteiden ulkonäkö voi antaa arvokasta tietoa eläimen tilasta.

Muistiinpanot mukaan

Tuodessanne eläintä tutkimuksiin olisi hyvä olla mukana – vaikka ihan muistilapulla – oireet ja niiden kesto sekä tarvittaessa tiedot kiima-ajoista, ruokahalusta, juomisesta, virtsaamisesta ja ulostamisesta sekä yleisestä vireystilasta.

Vastaanotolle tulo

Mikäli eläintä on tutkittu samasta vaivasta toisella eläinlääkäriasemalla, ottakaa mukaan tehtyjen tutkimusten tulokset ja lääkitysohjeet. Röntgenkuvat saa usein pyydettäessä mukaansa CD-levyllä.

Paastossa huomioitavaa

Jos haluat tai arvelet tarvittavan verinäytetutkimuksia, paastotetaan eläin ennen vastaanotolle tuloa. Yleisimpiä verinäytteitä varten koira tai kissa pidetään 12 tuntia ruokapaastolla, vettä eläin saa juoda. Mikäli lemmikilläsi on jokin lääkitys, kysy aikaa varatesssasi sen antamisesta paaston yhteydessä.

Vältetään tartunnat

Jos epäilet tai tiedät koirallasi olevan ulkoloisia tai jokin muu mahdollisesti tarttuva vaiva (esimerkiksi ripuli), käy ensin ilmoittautumassa vastaanotossa ilman eläintä tai tuo eläin kuljetuskopassa sisään. Yhteen hoitohuoneistamme on toinen sisäänkäynti suoraan ulkoa, joten voimme ohjata potilaan tarvittaessa ulkokautta huoneeseen.

Kennelliiton antidopingsäädöksistä voi tarkastaa näyttelyyn tai kokeisiin osallistuvan koiran lääkitysten varoajat.