VALIKKO

Oiva Eläinklinikka

☎  Ajanvaraus
03 447 5700

Avoinna

Ma 12-19
Ti-Pe  9-19
La 10-14

Klinikallamme on käytössä nykyaikainen digitaalinen röntgenlaitteisto. Röntgenkuvausta hyödynnetään sisäelinten ja luuston vaurioiden paikallistamisessa sekä monissa ennaltaehkäisevissä tutkimuksissa.

Kuvat sähköisessä muodossa

Pystymme lähettämään kuvia sähköisesti eteenpäin esimerkiksi jatkotutkimuksia varten. Omistajalla on halutessaan myös mahdollisuus saada röntgenkuvat sähköpostiinsa tai lisäpalveluna CD:lle poltettuna.

Taistelu perinnöllisiä vikoja vastaan

Suomen Kennelliitto pitää yllä perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmaa PEVISAA, jossa määritellään mitä virallisia tarkastuksia tietyille roduille tulisi tehdä.

Meillä voidaan suorittaa viralliset lonkka-, kyynärpää- ja selkäkuvaukset. Näiden lisäksi teemme virallisia polvitutkimuksia, jossa eläinlääkäri tutkii koiran polvet tunnustelemalla.

Röntgen­kuvaukset

Röntgenkuvauksen avulla voidaan myös selvittää tiineen kissan/koiran pentujen määrää ja kokoa. Paras aika tiineysröntgenille on noin 1-2 viikkoa ennen synnytystä, jolloin pentujen luusto on jo niin kehittynyt, että ne ovat hyvin havaittavissa.

Varjoaine­tutkimukset

Varjoainetutkimuksella pystymme selvittämään esimerkiksi lemmikin ruuansulatuskanavassa mahdollisesti olevan vierasesineen sijaintia. Eläimelle syötetään varjoainetta ja seurataan sen etenemistä ottamalla röntgenkuvia tietyin väliajoin.

Hampaiden röntgen­kuvaukset

Meiltä on myös hampaiden digitaaliseen röntgenkuvaukseen tarkoitettu laite. Lemmikille turvallinen hampaanpoisto edellyttää usein röntgenkuvausta. Monesti myös poistoa vaativat muutokset havaitaan ainoastaan röntgenkuvauksen avulla. Voit lukea lisää lemmikkien hammashoidoista kohdasta “Hampaat”.

Saat ohjeet aikaa varatessasi

Röntgenkuvausta varten lemmikkisi saatetaan joutua rauhoittamaan. Sinua ohjeistetaan aikaa varatessasi, mikäli esimerkiksi paastotus on tarpeen.

Käytössämme on röntgen-laite