VALIKKO

Oiva Eläinklinikka

☎  Ajanvaraus
03 447 5700

Avoinna

Ma 12-19
Ti-Pe  9-19
La 10-14

Laserterapiasta yleensä

Terapeuttista laserhoitoa on käytetty jo vuosikausia lisähoitona erilaisten tulehdus-­ ja kiputilojen hoidossa. Laservalon eri aallonpituuksilla on erilainen kudostenläpäisykyky. Laserhoitoa voidaan siis käyttää niin ihon pinnalla oleviin tulehduksiin, kuin syvälle vaurioituneisiin lihaksiin ja niveliin asti.

Laitteisto

Käytössämme oleva K­Laserin K­Cube Series­ laite on IV­ luokan laser, joka on vahvuudeltaan tehokkain mahdollinen ja mahdollistaa myös syvällä sijaitsevien kohteiden, kuten nivelten ja syvien lihasten täsmähoitamisen. Laitteella on mahdollista yksilöidä jokaisen potilaan hoito hoidettavan kohteen, vamman vakavuuden ja potilaan fyysisten ominaisuuksien mukaan.

Kelle hoito sopii

Laserhoito sopii myös potilaille joilla on metalli-­implantteja, esimerkiksi levyllä korjattu murtuma. Laserterapiaa voidaan käyttää yhdessä akupunktion, fysioterapian, hieronnan, ja muiden hoitomuotojen kanssa. Hoito on kumulatiivista ja kehoa stimuloidaan hoitamaan itse itseään. Hoidon alussa hoitokertoja on tiheämmin ja niiden väliä pidennetään sen mukaan kuinka potilas hoitoon vastaan.

Kelle hoito ei sovi

Laserhoito ei kuitenkaan sovi potilaille joilla on todettu syöpämuutoksia, koska se stimuloi solutuotantoa. Myöskään tiineitä eläimiä ei suositella hoidettavaksi laserilla. Hoidon tarve arvioidaan aina elänlääkärin toimesta ennen hoitojakson aloittamista.

Lisää laserterapiahoidosta

Suurin osa vakuutusyhtiöistä korvaa eläinlääkärin määrämän laserterapiahoidon. Laserterapiasta on tehty useita lääketieteellisiä tutkimuksia, niin humaani­, kuin elänlääketieteen puolella. Tutkimuksiin voi tutustua mm. K­Laserin kotisivuilla.

Laserkäsittelyn fysiologiset ja biologiset vaikutukset

1. Tehostaa kudosten parantumista ja solujen kasvua. Laservalo tunkeutuu syvälle kudoksiin ja kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa. Laservalolle altistuminen nopeuttaa jänteiden, sidekudosten, luun, hermojen ja lihasten paranemista.

2. Nopeampi haavojen paraneminen. Laservalo stimuloi solujen kollageenin tuotantoa ja nopeuttaa näin haavojen ja kudosvaurioiden paranemista. Laservalolla voidaan hoitaa niin avohaavoja, arpia kuin palovammojakin.

3. Ehkäisee arpikudoksen muodostumista. Laservalo vähentää arpikudoksen muodostumista, koska se kiihdyttää 1­ tyypin kollageenin muodostumista.

4. Vähentää tulehdusta. Laservalolla on turvotusta pienentävä vaikutus, koska se vilkastuttaa lymfakiertoa. Tästä johtuen se vähentää tulehdusta, mustelmien syntymistä ja turvotusta vaurioituneella alueella.

5. Kivunlievitys. Laservalo vähentää hermojen herkkyyttä kivulle. Tämä yhdessä tulehduksen ja paikallisen turvotuksen vähenemisen kanssa vähentää potilaan kivun tunnetta.

6. Verenkierron paraneminen. Laservalo nopeuttaa huomattavasti verenkiertoa myös vaurioituneella alueella ja nopeuttaa näin paranemisprosessia.

7. Parantunut aineenvaihdunta. Laservalo parantaa solujen entsyymitoimintaa ja parantaa solujen hapensaantia. Vaurioituneet solut parantuvat näin nopeammin.

8. Hermoston toiminta. Hermojen hidas parantuminen vaurioitumisen jälkeen voi aiheuttaa alueella turtuneisuutta ja heikentää raajojen toimintakykyä. Laservalo nopeuttaa hermosolujen uudistumista.

9. Triggerpisteet ja akupisteet. Laserterapia vähentää lihasten triggerpisteitä ja stimuloi kehon akupisteitä, vähentäen lihasperäistä kipua.