VALIKKO

Oiva Eläinklinikka

☎  Ajanvaraus
03 447 5700

Avoinna

Ma 12-19
Ti-Pe  9-19
La 10-14

Rakkaasta lemmikistä luopuminen on aina raskas päätös, mutta on yritettävä ajatella eläimen parasta. Kun lemmikin elämänhalu on kadonnut, kivut ovat liian tuskallisia hoidosta huolimatta tai vakavan sairauden ennuste on lohduton, armeliainta on päästää ystävä kärsimyksistään – on viimeisen palveluksen aika.

Eutanasian toteutuminen

Lemmikki rauhoitetaan yleensä lihakseen pistettävällä rauhoitusaineella, jolloin eläin nukahtaa rauhallisesti noin 5-15 minuutissa. Nukkuvalle lemmikille annetaan yleensä unta syventävää nukutusainetta vielä suoneen, jonka jälkeen annostellaan eläinten lopetukseen tarkoitettua ainetta. Voitte olla lemmikkinne lähellä joko eläimen nukahtamiseen asti tai halutessanne loppuun asti.

Tuhkauspalvelu

Teemme yhteistyötä eläintuhkaamo Vernan kanssa, joka hoitaa lemmikkisi tuhkauksen luottamuksella. Verna noutaa lemmikkisi tuhkaukseen meiltä Oivasta. Mikäli haluat saattaa lemmikkisi viimeisen matkan tuhkaamoon, varaathan Vernasta ajan tuontia varten.

Mikäli haluat lemmikkinne tuhkat uurnassa itsellenne (YKSILÖTUHKAUS), löytyy Vernalta kaunis valikoima uurnia. Mikäli tuhkan haluaa haudata, vaihtoehtona löytyy pahviuurna sekä useita muita maatuvia uurnia. Myös oma uurna on mahdollinen. Uurniin on saatavilla myös muistolaattoja. Verna toimittaa yksilötuhkausuurnat yleensä viikon-kahden kuluessa joko postitse sinulle, tai Oivaan, mikäli mielummin noudat sen meiltä.  Ilmoitamme halutessasi tekstiviestillä uurnan saapumisesta vastaanotollemme.

Voit halutessasi noutaa uurnan myös Vernasta Lempäälästä, varaathan tällöin ajan.

Tampereen Sulkavuoressa on lemmikkien uurnille tarkoitettu uurnaholvi, jos et halua säilyttää uurnaa itselläsi tai haudata.

Jos et halua lemmikkisi tuhkia itsellesi, on Vernalla myös YHTEISTUHKAUSvaihtoehto, jolloin tuhkat ripotellaan Vernan omaan kuusilehtoon.

Lemmikin hautaus

Lemmikkieläimen saa haudata omalle maalleen tai maanomistajan luvalla ko. kunnan ohjeiden mukaan (vähintään metrin syvyyteen, ei pohjavesialueelle tai kaivon läheisyyteen).

Tampereella on myös LEMMIKKIELÄINHAUTAUSMAA Rautaharkon kaupunginosassa Sulkavuoressa. Hautauksen hoitaa Vilmek Ky, Miikka Kuutilo, puhelin 050 436 8948.

Myös ainakin Kangasalla on oma lemmikkieläinhautausmaa. Se sijaitsee Lentolassa Muuntamontiellä.

Kotilopetus

Kotilopetuksia eläinlääkärimme pyrkivät ajan salliessa tekemään Pirkanmaan alueella käteismaksua vastaan. Tällöin omistajan on itse huolehdittava lemmikin hautaamisesta tai toimittamisesta tuhkaukseen. Vernaan voi varata ajan lemmikin saattamista varten.